tiistai 18. lokakuuta 2011

Suikalepaisti

Yleensä kammoksun valmismarinadeissa lilluvia lihanpaloja, mutta tästä tarjouksesta en päässyt ohi 99 senttiä/rasia. Suikalepaisti on kuitenkin ihan ok makuista ruokaa.

Tämä taas reilu satsi noin 6 hengelle.



800 g    marinoituja porsaansuikaleita (mulla li 2 rasiaa HK:n kerma-pippuri)
1-2       sipulia
1-2 prk herkkusieniä tai tuoreita
             soijakastiketta
             viinietikkaa tms. etikkaa

Kuullota sipuleita hetki öljyssä. Lisää lihat ja ruskista. Lisää herkkusienet nesteineen, itse laitoin tähän satsiin vain yhden purkin ja lisäksi kaapista kuivattuja torvisieniä desin verran. Lisää pari ruokalusikallista soijakastiketta ja loraus jotain etikkaa esim. balsamico käy hyvin, itse laitoin valkosipulilla maustettu viinietikkaa. Lisää muutama desi vettä.

Anna hautua noin 40 minuuttia. Tarkasta maku, lisää tarvittaessa soijaa tai etikkaa. Jos kaapista löytyy hillosipuleita, ne käyvät loistavasti. Lisää ne silloin noin 35 minuutin kohdalla. Suurusta tarvittaessa vaikka Maizenalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti