maanantai 17. lokakuuta 2011

Karjalanpaisti á la Iskä

Isäni on kotoisin Karjalasta ja opetti minulle ennen kotoa muuttoa oman karjalanpaistiohjeensa. Tällä teen aina oman paistini.



600  g   karjalanpaistilihoja (tai erikseen porsasta ja nautaa)
3-4       porkkanaa
1          lanttu
1-2       sipulia
1 rkl     suolaa
2-3       laakerinlehteä
            mustapippuria
            valkopippuria
            vettä

Paloittele kasvikset isoiksi lohkoiksi ja laita uuninkestävään pataan (valurautapata on paras). Lisää lihat ja mausteet ja vettä sen verran, että kaikki peittyvät. Laita kiehumaan liedelle. Kuori pinnalta vaahto. Anna kiehua liedellä noin 1 tunti.

Lämmitä uuni 250 asteeseen. Laita tunnin kiehumisen jälkeen paisti uuniin. Muista lisäillä vettä tarpeen mukaan. Anna muhia uunissa 2-3 tuntia. Tarjoa perunoiden ja ruisleivän kera. Seuraavana päivänä tästä saa hyvän lihakeiton lisäämällä tarpeen mukaan lihaa ja perunoita. Jos jää vain lientä, käytä se lihakeiton liemeksi.

Lantun voi jättää halutessaan pois.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti