perjantai 14. lokakuuta 2011

Lohkoperunat

Lohkoperunat on halvempi, parempi, terveellisempi vaihtoehto ranskalaisille tai muille kaupasta ostetuille perunatuotteille. Lisäksi niiden tekeminen on helppoa kuin heinänteko.

Tarvitset

perunoita
mausteita
öljyä

Pese perunat hyvin. Itse kuuraan oikein kunnolla harjalla. Lohko perunat, esim. neljään osaan; ensin puoliksi ja vielä puoliksi tai halutessasi pienempiin osiinkin, jos on vaikka kiire :). Ei tarvitse kuoria siis.

Laita lohkotut perunat uunipellille. Lorota päälle hieman öljyä, olen käyttänyt mitä sattuu löytymään; oliivi, rypsi. Sanoisin, että öljyä menee 1-2 rkl riippuen toki perunoiden määrästä.

Sitten on maustamisen vuoro. Suosikkejani ovat paprika, savustettu paprika, chili, juustokumina tai jopa ihan valmis grillimauste. Lisää myös suolaa maun mukaan, kuivattuja yrttejäkin kannattaa kokeilla, jos on niiden ystävä.

Nyt sinulla on siis kasa lohkottuja perunoita, joiden päällä on öljyä ja mausteita. Likaa kädet ja sekoita mausteet ja öljy perunoihin, levitä samalla perunat tasaiseksi uunipellille.

Paista 225-250 asteessa kunnes perunat ovat kypsiä. Koosta ja perunan laadusta riippuen tähän menee noin 20-30 minuuttia. Olen käyttänyt kaikenlaisia perunoita, parhaimmat taitavat kuitenkin tulla puikuloista tai muista jauhoisista perunoista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti