Koska tosiaan jääkaappi huutaa tyhjyyttään yhdessä lompakon kanssa, piti myös jälkiruuan olla sellainen, minkä saa tekaistua tuosta vain oikeastaan olemattomista raaka-aineista.
Paistokseen tarvitaan:
4 omenaa (latoin 8 pientä kotimaista kuorineen)
kanelia (laitoin myös vähän vaniljasokeria)
100 g margariinia
1 1/2 dl sokeria (sokeria oli 1 dl, joten laitoin noin 1/2 dl siirappia)
2 1/2 dl kaurahiutaleita
Paloittele omenat uunikulhon pohjalle. Laita päälle kanelia tai/ja vaniljasokeria.
Sulata margariini kattilassa ja lisää muut aineet. Sekoita tasaiseksi ja lusikoi omenoiden päälle.
Laita paistos uuniin 200 asteeseen noin 20-30 minuutiksi tai siksi aikaa, kun omenat pehmenevät.
Tarjoa vaniljakastikkeen kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti