torstai 6. lokakuuta 2011

Kauraomenapaistos

Koska tosiaan jääkaappi huutaa tyhjyyttään yhdessä lompakon kanssa, piti myös jälkiruuan olla sellainen, minkä saa tekaistua tuosta vain oikeastaan olemattomista raaka-aineista.



Paistokseen tarvitaan:

4            omenaa (latoin 8 pientä kotimaista kuorineen)
              kanelia (laitoin myös vähän vaniljasokeria)

100 g     margariinia
1 1/2 dl  sokeria (sokeria oli 1 dl, joten laitoin noin 1/2 dl siirappia)
2 1/2 dl  kaurahiutaleita

Paloittele omenat uunikulhon pohjalle. Laita päälle kanelia tai/ja vaniljasokeria.

Sulata margariini kattilassa ja lisää muut aineet. Sekoita tasaiseksi ja lusikoi omenoiden päälle.

Laita paistos uuniin 200 asteeseen noin 20-30 minuutiksi tai siksi aikaa, kun omenat pehmenevät.

Tarjoa vaniljakastikkeen kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti