lauantai 15. lokakuuta 2011

Lindströmin pihvit

Hyvin perinteiset, tässä oma versioni.



800  g   nauta-sikajauhelihaa
1     dl   korppujauhoja
1-2  dl  vettä tai punajuuren lientä
3          munaa
1  rkl    kasvisliemijauhetta (Reformi)
5          pientä punajuurta (keitettyä)
1          suolakurkku
            mustapippuria
            suolaa

Laita korppujauhot turpoamaan nesteeseen. Itse käytin etikkapunajuurien liemen lopun, tätä oli ehkä noin 1 dl ja lisäsin vettä noin saman verran. Anna turvota noin 15 minuuttia.

Raasta keitetyt punajuuret ja suolakurkku karkeaksi raasteeksi. Lisää kaikki aineet ja sekoita tasaiseksi. Maista suola valmiista taikinasta, näin aina itse päättelen suolan riittävyyden. Taikinaa ei välttämättä tarvitse syödä, vaan kielenkärkikin kertoo paljon.

Muodosta taikinasta pihvejä, itselle tuli 9 melko suurta pihviä. Laita pihvit pellille ja paista 225 asteessa noi 20-30 minuuttia eli siksi, kunnes ovat kypsiä. Nauti muusin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti