lauantai 29. lokakuuta 2011

Lohta chili-inkiväärikastikkeella

En sitten ole koskaan onnistunut tekemään merilohesta hyvänmakuista ennen tätä ruokaa. Tulisuutta voi säädellä helposti, itse pidän tulisesta. Ohje on muokattu Kotilieden kalenterin ohjeesta.



n. 800 g  lohta
suolaa

Kastike:

2          punasipulia
1 tl       raastettua inkivääriä
2 rkl     soijakastiketta
2  tl      kalakastiketta
1         chili (itse laitoin yhden miedon ikkunalta ja yhden rawit-chilin)
1-2 tl   viinietikkaa (laitoin valkosipulilla maustettua sherryetikkaa)
2-3 rkl sokeria
tarpeen mukaan vettä

Aloita kastikkeesta. Viipaloi sipuli ja raasta inkivääri. Laita kaikki ainekset kattilaan ja keitä 15 minuutin ajan.Tarkista maku, happamuuden ja sokerin suhde.

Kastikkeen kiehuessa valmista kalta. Leikkaa lohifilee paksuiksi paloiksi, poista halutessasi nahka. Laita pannulle hieman vettä ja laita kalat pannulle. Tarkoitus on paistaa kalat ilman lisärasvaa, pienessä vesimäärässä. Mausta suolalla. Mielestäni näin tuli aivan loistavaa kalaa, rakenteeltaan ja maultaan.

Älä kypsytä kaloja liikaa, kypsyvät vielä pannulta poisotettua. Kastike on tarkoitus laittaa kalapalojen päälle tarjoiltaessa.

Tarjoa vaikka paistettujen nuudeleiden kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti