torstai 13. lokakuuta 2011

Kääretorttu

Helpoin, halvin ja aina kauppansa tekevä.



Teen usein kääretorttua, koska se on vaivaton ja maukas sekä tietenkin edullinen.

4            munaa
1 1/2 dl  sokeria
1 3/4 dl  vehnäjauhoja
1-2 tl      leivinjauhetta

väliin hilloa, kermavaahtoa, moussea tms.

Laita uuni lämpeämään 225 asteeseen.

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Tähän kannattaa tuhlata muutamakin minuutti. Minulla tehosekoitin pyöri noin 5 minuuttia. Lisää varovasti keskenään sekoitetut jauhot ja leivinjauhe. Sekoita varovaisesti, itse sekoitan matalimmalla teholla ihan pari kertaa.

Laita taikina uunipannulle ja paista uunissa noin 5-8 minuuttia, älä avaa luukkua välillä. Tällä välin laita pöydälle tyhjä leivinpaperi (uunipannun kokoinen), johon sirottelet vähän sokeria tai korppujauhoja.

Kumoa lämmin torttupohja leivinpaperille ja irrota pohjassa oleva leivinpaperi varovaisesti. Jos paperi ei irtoa helposti, voit pyyhkiä sitä kostealla rievulla tai paperilla.

Levitä haluamasi täyte jäähtyneelle pohjalle ja rulla. Itse käytin tällä kertaa omatekoista vadelma-mustikka -hilloa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti