torstai 13. lokakuuta 2011

Poronkäristys

Poronkäristys on meidän perheen lempiruokia. Se on nopea ja suhteellisen edullinen, ei nyt kuitenkaan halvemmasta päästä. Lisäksi riista on terveellistä ja huomattavasti ekologisempaa kuin muu liha.



Ohje riittää noin 6 hengelle.

2 pkt   poronkäristyslihaa (pakaste)
           pippuria
           suolaa
           vettä
          (soijakastiketta)
           voita (paistamiseen)

Käristä liha voissa. Leikkaa kohmea liha suikaleiksi ja käristä kuumalla pannulla TAI laita jäinen lihapala kuumalle pannulle ja kääntele sitä raaputtaen aina kypsän osuuden pois. Jälkimmäinen tapa on nopeampi. Kun olet käristänyt kaiken lihan, lisää mustapippuria ja suolaa. Suolan määrä on taas vähän itsestä kiinni. Itse pidän, että käristys on melkoisen suolaista, jolloin se maistuu oikein hyvältä perunamuussin kanssa ja itse käristystä tarvitsee vähemmän.

Anna halutessasi hautua noin 15 minuuttia ja lisää halutessasi soijakastiketta, soija syventää makua, mutta tuo tietenkin suolaisuutta.

Itse hieman suurustin vielä Maizenalla, koska pidän sakeammista kastikkeista.

Nauti muussin ja puolukkahillon kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti